1-2

Pečená zelenina

U každého nového ročního období jsem vždy přesvědčená, že zrovna tohle je to moje nejoblíbenější. Takže ani v září, ze začátku podzimu to nemám jinak. Jakmile mám jen chvilku čas, beru Bramboru a jdeme na procházku do lesa nebo do parku. Kolikrát se nám stane, že se couráme o trošku déle, než jsem měla v plánu a pak nezbývá moc času na přípravu večeře. V tenhle moment často volím pečenou zeleninu. Je totiž nejen snadná na přípravu, ale taky rychlá a hlavně zdravá! Můžete k ní přihodit pár listů salátu, nebo ji doplnit steakem či rizotem.

Na 4 porce
Doba přípravy: 40-50 minut

1 svazek mrkve
1 svazek kořenové petržele
hrst čerstvé petrželové nati
70 ml olivového oleje
150 g jemného kozího sýra
sůl a čerstvě mletý pepř

1. Předehřeju si troubu na 200 °C, pečení shora i zespoda. Mrkve a petržel očistím pod tekoucí vodou kartáčem na zeleninu a pokrájím na větší kusy. Mladou zeleninu není potřeba loupat, opravdu stačí, když ji dobře omyjete a trošku vykartáčujete. Petrželovou nať nakrájím nahrubo.

2. Nakrájenou zeleninu dám do mísy, zaliju ji olivovým olejem, přidám petrželovou nať, osolím a pečlivě promnu rukama. Rovnoměrně ji rozložím na plech a peču 45 až 50 minut. Upečenou zeleninu hezky nandám na talíře a přidám hrudky kozího sýra.

2

1443175580623

1443175618241

1443175633024

1443175647931

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *